Koken met onkruid in onze kookworkshop
We weten meer dan ooit, maar we zijn ook veel dingen vergeten. Denk maar eens aan vergeten groenten en fruit zoals aardperen of mispels. Of oude appelsoorten die helemaal niet meer worden gekweekt.
Nog zoiets is dat veel planten die we als onkruid zien gewoon kunnen worden gegeten. Dat is dan ook deel van het thema van de kookworkshop op 19 april. We gebruiken onkruid zoals paardebloemen, melde en brandnetels en maken daar een 3-gangen maaltijd van.
Op het menu:*
- Romige brandnetelsoep met zelfgemaakte croutons
- Een pesto van melde, ookwel bekend als melganzevoet
- Melde als groente met geitenkaas en champignons
- Salade met jonge paardebloemblaadjes
- Een dessert met rabarber
*afhankelijk van het weer en de temperatuur kan dit menu nog iets afwijken
Wilt u meedoen?
Bij onze kookworkshops maakt u samen met anderen zelf uw maaltijd klaar, om het daarna samen op te eten. Niet alleen lekker en gezellig, maar ook nog eens leerzaam. Deze kookworkshop wordt geleid door Brina Franken. Ze heeft lang kooklessen gegeven en leert er nog altijd graag van alles bij.
Reserveer uw plaats op onze kookworkshops-pagina.