Ingrediënten
Saint Rémy stoofperen zijn groter dan Gieser Wildeman stoofperen. Van kleur is de Saint Rémy eerder groen, terwijl Gieser Wildeman stoofperen eerder geel/lichtbruin zijn. Heeft u Gieser Wildeman stoofperen? Maak dan liever dit recept.
2 kg Saint Rémy stoofperen
2 stukjes pijpkaneel
2 steranijs
4 kardemom zaden
1 zakje vanillesuiker
Bereiding
Schil de stoofperen. Snij de stoofperen in partjes en verwijder het klokhuis. U kunt dit ook met een klokhuis-uitsteek-ding proberen, maar omdat stoofperen vrij hard zijn, lukt dit misschien niet goed.
Spoel de stoofpeertjes kort af en zet ze nu op in een liter water. Voeg de pijpkaneel, de steranijs, vanillesuiker en kardemom zaden toe aan het water.
Breng snel aan de kook. Zet daarna het vuur lager, en laat de stoofpeerpartjes samen met de specerijen 1 ½ tot 2 uur zachtjes pruttelen. De stoofpeerpartjes verkleuren dan langzaam naar donker roze.
Mocht u het liever iets zoeter hebben kunt u op het eind nog suiker toevoegen en 10 minuten laten pruttelen. Verwijder de specerijen.
Bewaar de klaargemaakte stoofpeertjes in eigen vocht. In de koelkast blijven ze slechts kort goed – tot drie dagen. Vries extra stoofpeertjes in het vocht in.