Ingrediënten
2 middelgrote koolrabis
2 teentjes knoflook
2 lenteuien
1 tl chilivlokken
3 el sojasaus
1 el bruine suiker
5 el zonnebloemolie
sap van 1 limoen
optioneel: koriander
zout
Bereiding
de koolrabi
Schil met een mes de koolrabi. Gebruik dan een dunschiller om van de koolrabi mooie lange, brede slierten (noodles) te snijden. Dit werkt het best als u eerst de koolrabi een beetje afrond. Te groot voor de dunschiller? Snij dan eerst de koolrabi in de breedte doormidden.
Versnipper de knoflook en snij de lenteui in kleine rondjes.
de saus
Doe de knoflook met de sojasaus, chilivlokken en suiker in een hittebestendig schaaltje en meng even door elkaar. Verwarm de zonnebloemolie tot deze goed heet is. Giet de hete olie bij de saus en vermeng. Pas op, de saus kan wat spetteren als u de olie erbij giet.
de afwerking
Giet het sap van de limoen over de koolrabi en vermeng goed. Giet nu de saus eroverheen en masseer lichtjes om goed te vermengen. Werk af met de lenteui en koriander. Voeg eventueel nog een snufje zout of een scheutje sojasaus toe om op smaak te brengen.