Open van maandag tot en met zaterdag

Koreaanse koolrabisalade

Deze salade is snel klaar en heerlijk pittig. Een unieke manier om verse koolrabi te eten, die u vervoert in koreaanse sferen.

Door

Foto van Paul Franken
Paul Franken

Ingrediënten

2 middelgrote koolrabis
2 teentjes knoflook
2 lenteuien
1 tl chilivlokken
3 el sojasaus
1 el bruine suiker
5 el zonnebloemolie
sap van 1 limoen
optioneel: koriander
zout

Bereiding

de koolrabi

Schil met een mes de koolrabi. Gebruik dan een dunschiller om van de koolrabi mooie lange, brede slierten (noodles) te snijden. Dit werkt het best als u eerst de koolrabi een beetje afrond. Te groot voor de dunschiller? Snij dan eerst de koolrabi in de breedte doormidden.

Versnipper de knoflook en snij de lenteui in kleine rondjes.

de saus

Doe de knoflook met de sojasaus, chilivlokken en suiker in een hittebestendig schaaltje en meng even door elkaar. Verwarm de zonnebloemolie tot deze goed heet is. Giet de hete olie bij de saus en vermeng. Pas op, de saus kan wat spetteren als u de olie erbij giet.

de afwerking

Giet het sap van de limoen over de koolrabi en vermeng goed. Giet nu de saus eroverheen en masseer lichtjes om goed te vermengen. Werk af met de lenteui en koriander. Voeg eventueel nog een snufje zout of een scheutje sojasaus toe om op smaak te brengen.

VOORAF MAKEN

De salade kunt u al een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Zo kan hij zelfs nog wat marineren en smaakt nóg lekkerder.

INTENSIEVERE SMAAK

Voeg eventueel nog een scheutje geroosterde sesamolie toe op het eind.

Toch meer zin in iets anders?

Onze openingstijden

Kom zelf plukken en/of geniet van al het lekkers in onze winkel. Maandag tot en met zaterdag open van 10-17 uur.

Open maandag t/m zaterdag van 10:00 – 17:00 uur.
Beperkt aanbod.

Omleiding door werkzaamheden

op woensdag 4 juni

Let op: tot 16:00 is het tunneltje aan de Balsedreef bij het ziekenhuis voor werkzaamheden gesloten. Hierdoor zijn wij moeilijker te bereiken. 

We raden u de volgende omleidingsroutes aan:

Via de Holleweg en Klaverveldenweg tot de Balsedreef.
of
Via de Huijbergsebaan – Boslustweg tot de Balsedreef

Tip: Fietsers kunnen de route verkorten via de buisleidingenstraat.

Onze excuses voor het ongemak.

Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookies zijn belangrijk voor de correcte functie van onze webshop. Zonder cookies moet je iedere keer als je de site bezoekt weer de cookie waarschuwing wegklikken. Lees meer in onze Privacyverklaring