Ingrediënten
1 kg kweeperen
0,5 kg suiker
Benodigdheden
Een staafmixer of nog beter: een passe-vite
Twee grote bakblikken
Bereiding
Spoel de kweeperen af en verwijder de steeltjes. Schillen is niet nodig. Snijd de kweeperen in 4 grote stukken. Doe de kweeperen in een hoge pan en vul met water tot ze net onder staan. Breng aan de kook en kook 20 minuten, tot u er met een vork makkelijk in kunt prikken. Giet de kweeperen af.
Het eenvoudigst is de kweeperen door de passe-vite te pureren. Dan blijven de zaadjes vanzelf achter.
Heeft u geen passe-vite, laat de kweeperen dan eerst afkoelen en verwijder de klokhuizen. Pureer ze daarna met de staafmixer.
Warm de kweepeer puree op en voeg de suiker toe. Roer tot de suiker is opgelost.
Bekleed de bakblikken met bakpapier. Smeer de kweepeermassa uit over het bakpapier. Zorg dat het niet dikker is dan 3 mm.
Verwarm de heteluchtoven op 50 graden en droog het kweeperenleer ongeveer 3 uur lang. Het zal nog een beetje plakkerig aanvoelen, maar moet wel stevig zijn.
Snij het kweepeerleer in de gewenste vorm. Een pizza roller werkt heel goed. Maar ook koekjesvormpjes met een scherpe rand zijn heel leuk.