Kersen plukken
De kersen in onze oudere boomgaard bij de ingang zijn rijp! U kunt hier kersen plukken. U vindt hier verschillende kersenrassen. Komt u speciaal voor de kersen? Check altijd de avond ervoor onze site of er nog kersen te plukken zijn. We houden deze webpagina up to date. Natuurlijk is er nog veel ander lekkers te plukken.
Dit zijn de prijzen:
€

Beschikbaarheid
Bij frambozen lijkt het altijd wel alsof je de zomer kunt proeven. Zacht, sappig, maar vooral prachtig zoet. Eet ze zo snel mogelijk na het plukken, want vers en rijp kleinfruit vergaat snel. Zomerframbozen zijn wat groter dan de herfstframbozen.
pluktips
Een rijpe framboos heeft een donkerroze, licht paarse kleur. Pluk voorzichtig tussen twee vingers. Een rijpe framboos komt makkelijk los. Het kroontje blijft aan de plant.
bewaartips
Bewaar bessen altijd in de koelkast. Kunnen ook worden ingevroren, maar verliezen dan wel hun vorm na ontdooien.
€

Beschikbaarheid
Onze kersen zijn een absoluut hoogtepunt in onze kalender en ook die van onze vele klanten. Omdat we verschillende soorten kersen hebben, kunnen we er extra lang van genieten. Wel kan het soms zijn dat tussen de verschillende kersenrassen een week tijd zit eer ze rijp zijn. Informeer uzelf dus goed voordat u ons bezoekt.
pluktips
Pluk kersen altijd met het steeltje! En al zijn rode kersen erg mooi, rijpe kers moeten donkerpaars en zelfs bijna zwart zijn.
bewaartips
Koel en droog bewaren. Zorg dat de kersen kunnen ademen. Laat ze niet in een plastic zak zitten. Doe ze bij warm weer in de koelkast.
€

Beschikbaarheid
Zwarte bessen verdelen vaak de meningen. De ene zweert erbij, de andere kan ze niet uitstaan. De smaak is namelijk vrij intensief. Zit u eerder in de laatste groep? Probeer dan eens de jostabessen. Die lijken qua smaak op elkaar, maar de jostabessen zijn iets minder intensief.
pluktips
Rijpe bessen krijgen een diepe zwarte kleur. Pluk de rijpe bessen van het trosje. Of pluk heel het trosje als alle bessen rijp zijn.
bewaartips
Bewaar bessen altijd in de koelkast. Kunnen ook worden ingevroren, maar verliezen dan wel hun vorm na ontdooien.
€

Beschikbaarheid
Rode bessen, of zure bessen, of ook wel aalbessen, groeien aan mooie kleine trosjes. Dat maakt het plukken ietsje makkelijker. Heerlijk verfrissend door hun eerder zure smaak. Rits de bessen met het steeltje door een vork om ze er makkelijk af te halen.
pluktips
Rode en ook witte bessen worden met het hele trosje geplukt. Rode bessen moeten een helder donkerrood zijn, witte bessen moeten een witgele kleur hebben.
bewaartips
Bewaar bessen altijd in de koelkast. Kunnen ook worden ingevroren, maar verliezen dan wel hun vorm na ontdooien.
€

Beschikbaarheid
Een erg onderschatte groentensoort. De verse tuinbonen hebben een heerlijk romige textuur, hoeven niet gedubbeldopt te worden, en zijn heel veelzijdig. Zo kun je bijvoorbeeld ook een humusachtige dip van maken, ze in de salade gebruiken, of gewoon lekker met een uitje en wat spekjes bakken.
pluktips
Houdt met de ene hand de plant voorzichtig vast ter hoogte van de boon, en draai met uw andere hand de boon eraf.
bewaartips
Tuinbonen kunt u na het plukken nog een paar dagen laten liggen. Wilt u ze niet gelijk gebruiken? Dop dan de tuinbonen, blancheer ze een minuut in kokend water, en vries ze in.
In onze winkel kunt u ook producten zoals tomaten, onze sappen, jams en chutneys kopen. Een compleet overzicht kunt u hier vinden.
Onze pluktips
– Pluk kersen altijd met het steeltje
– De rijpste kersen zijn donkerpaars, bijna zwart
– Sla de eerste bomen over, die zijn vaak al geplukt
– Neem emmers, bakjes of zakjes mee
Altijd eerst aanmelden bij de kassa!
Wilt u kersen gaan plukken? Ga dan eerst langs de kassa in de winkel om u aan te melden. Ook als u al vaak bent geweest.
Komt u voor het eerst?
Bekijk dan goed de plukregels en onze tips voor uw eerste bezoek bij FrankenFruit.
Een paar tips:

