Zelf appels plukken!

U mag zelf uw eigen appels plukken! Lees verder voor tips en meer informatie.

Pluk zelf je eigen appels!

Leuk om te doen: Zelf appels plukken. De Elstar appels zijn nu rijp. Deze mag u zelf plukken in de ‘oude’ appelboomgaard naast de winkelschuur, grenzend aan het groenteveld met de courgettes. Zorg dat u de goede rij (Elstar) inloopt, want alle andere appelsoorten zijn nog niet rijp. Let op: De appels in onze ‘nieuwe’ boomgaard richting het kippenhok mogen niet zelf geplukt worden in verband met de kwetsbaarheid van deze nog jonge bomen. De appels kosten €1,30/kilo.

  • Neem een emmer of tas mee. De emmer wegen we voordat u gaat plukken. Zodat we het gewicht van de emmer er weer af kunnen halen en u hier niet voor betaalt. Bent u een eigen tas of emmer vergeten? We hebben bio-afbreekbare tassen voor € 0,20 per stuk.
  • Meldt u zich voordat u gaat plukken in de winkel. We leggen u uit hoe het werkt en waar u kunt plukken!
  • Appels zijn net eieren. Behandel ze dus als eieren. Knijpt u er hard in of laat u ze iets te hard vallen, dan krijgt u butsen.
  • Kijk goed welke appel u wil plukken. Hangen er meer appels aan een trosje? Ondersteun deze dan bij het plukken, zodat ze er niet afvallen.
    Appels plukt u niet door er aan te trekken, maar door de appel omhoog te bewegen en licht rond te draaien. Dan laat de appel los. Trek niet aan de tak en probeer de appel te plukken zonder een takje of blaadje mee te plukken.
  • U mag alleen appels plukken in de ‘oude’ boomgaard plukken grenzend aan de winkelschuur, grenzend aan het groenteveld met de courgettes. U mag niet plukken in onze nieuwe appelboomgaard. Deze bomen zijn nog jong én heel kwetsbaar.

Behalve appels hebben we in de winkel ook veel lekkers. Kijk voor het gehele assortiment op onze producten pagina.

Zo pluk je appels:

appels_plukken_hoe_v2
Winkelwagen