Wat smaken de kersen dit jaar heerlijk zoet! We hebben twee kersenboomgaarden en de kersen in de ‘nieuwe’ kersenboomgaard zijn ook echt prachtig groot en zwart. Daarom kunt u inmiddels plukken in de ‘nieuwe’ kersenboomgaard (vlakbij de winkelschuur). Hierdoor kunnen de kersen in de ‘oude’ boomgaard (bij de ingang) weer even bijrijpen en groeien. We hebben namelijk verschillende rassen en ze zijn nog niet allemaal even rijp. U vindt de winkel dus weer bij de schuur. Hier rekent u ook het klein fruit af. Parkeren voor de kersen of het klein fruit kan op de werf bij de schuur of op de groenstrook voor de schuur. Meldt u zich voordat u komt plukken altijd in de winkel om te vragen waar u precies mag plukken en om eventuele bakjes of emmers te wegen. Naast kersen kunt u ook kruisbessen, frambozen, loganberries, tuinbonen, courgettes en sla plukken. Ook hebben we tomaten, jams (loganbessen, kruisbessen en frambozen), sappen en stroop.

Regels kersenplukken

  • Meldt u zich altijd eerst bij de kassa. Vanaf morgen (maandag) plukken we in de nieuwe kersenboomgaard. In de andere boomgaard mag dan niet meer geplukt worden, want de kersen moeten echt even bijrijpen.
  • Neem een keukentrapje of ladder mee! Zonder is het plukken moeilijk. In de bomen klimmen mag niet. Wij zullen u dan vragen het terrein te verlaten. We hebben al twee jaren een ambulance moeten laten komen vanwege valpartijen. Daarnaast beschadigt u hiermee de boom. Hiervoor vragen wij een schadevergoeding van 50 euro per boom.
  • Zoals gezegd hebben we 6 soorten kersen in de boomgaard en ze zijn nog niet allemaal rijp. Pluk echt alleen de rijpe kersen. Kersen zijn rijp als ze groot en donkerpaars en sappig zijn. De meeste soorten die zijn, als ze rood zijn, echt nog niet rijp. Kom bij twijfel vragen, want kersen rijpen helaas niet meer bij op de fruitschaal en u moet ze toch betalen.
  • Pluk de kers met steel. Dan gaat het vruchtvlees niet kapot en kunt u ze langer bewaren!
  • Een paar kersen mag u proeven. Uw buik rondeten uiteraard niet. Eet u toch iets te veel, wees dan eerlijk en betaal hiervoor. Wij hebben ieder jaar veel werk om de kersen te laten groeien (denk aan snoeien, maaien, zorgen dat de bomen niet ziek worden, nachtvorstbestrijding, voeding voor de bomen etc.)
  • Alles wat u plukt moet u kopen. Let op dat u niet alles mag plukken en ook onrijp fruit moet u betalen, waarbij we extra rekenen voor de schade aan de gewassen en het nog toe te nemen gewicht van het product. Meldt u zich eerst bij de kassa en vraag altijd wat u waar mag plukken.
  • Kersen en morellen (zure kersen) zijn dezelfde prijs.
  • Neem bakjes, emmers of schalen mee. We wegen deze voordat u binnenkomt, zodat u nooit teveel betaalt! Wij hebben ook tassen en bakjes maar daar rekenen we 15 cent per stuk voor.

Kijk voor meer informatie over hoe het zelf plukken werkt en wat de prijzen zijn op: www.frankenfruit.nl/het-winkeltje

Openingstijden

LET OP: Vanwege de warmte zijn onze openingstijden komende week gewijzigd:

• Maandag 22 juli: 10.00-17.00 uur (ongewijzigd)
• Dinsdag 23 juli: 16.00-21.00 uur
• Woensdag 24 juli: 16.00-21.00 uur
• Donderdag 25 juli: 16.00-21.00 uur
• Vanaf vrijdag 26 juli weer normaal: maandag tot en met zaterdag van 10.00-17.00 uur.

Vragen?

Telefonisch zijn we slecht te bereiken, maar met vragen kunt u ons mailen of een berichtje sturen via Facebook. We reageren vaak snel.