Bij ons kunt u niet alleen groenten en fruit plukken, maar ook op een heel andere manier van ons bedrijf en onze producten genieten. Wat denkt u van een bijzonder ontbijt, lunch of avondeten met vrienden, familie of collega’s tijdens het seizoen op ons terras, uitkijkend op de fruitbomen? Of met uw schoolklas of collega’s een rondleiding volgen met proeverij? We kunnen het programma uitbreiden met een kookworkshop, een plukactiviteit of zelfs meewerken op het bedrijf. Ook organiseren wij kinderfeestjes op maat, zoals schatzoeken, koken, plukken of bouwen, familiefeesten, schoolbezoeken en bedrijfsuitjes. Verder is het mogelijk een deel van ons terrein te huren.

Afhankelijk van uw wensen, kunnen wij een prijs opstellen. Kom voor meer informatie eens langs of mail naar info@frankenfruit.nl. Hieronder vindt u enkele voorbeelden. Let op: er kunnen aan deze prijzen geen rechten ontleend worden.

 

Voorbeeld: kinderfeestjes

Eens iets anders doen met een kinderfeestje? Kom het vieren bij FrankenFruit. Bij ons op het bedrijf hebben kinderen de ruimte om te spelen en laten we ze kennis maken met het buiten leven en alle producten die wij hebben. We hebben 12 hectare land, een speeltuin, allerlei speelgoedtrekkers en -skelters en daarnaast organiseren we, op maat, leuke activiteiten om te doen. Het is ook mogelijk om bij ons te eten.

We stellen gezamenlijk het programma op en afhankelijk van de wensen koppelen wij hier een prijs aan. De prijs wordt bepaald aan de hand van het aantal begeleiders, hoeveel kinderen er komen, de tijd die u op ons bedrijf doorbrengt, de activiteiten die u wilt organiseren en of u wel/niet wil lunchen/ eten bij ons of dit door u zelf (op onze locatie of thuis) verzorgd. Hieronder vindt u een paar voorbeelden:

 • Programma van 12.30 tot 15.30 uur inclusief een versierde tafel, pannenkoeken + siroop, sap, twee activiteiten (bijvoorbeeld speurtocht met zelf plukken van fruit en cakejes bakken) voor 8 kinderen: 150 euro. We rekenen op minimaal 1 extra begeleider. Als de begeleider(s) ook pannenkoeken mee willen eten, rekenen we hier 5 euro voor per begeleider. Per extra kind rekenen we 7,50 euro.
 • Programma van 13.00 tot 15.30 uur met siroop en sap en 2 activiteiten (bijvoorbeeld speurtocht met zelf plukken van fruit en cakejes bakken) voor 8 kinderen: 105 euro. We rekenen op minimaal 1 extra begeleider. Per extra kind rekenen we 5,00 euro.
 • Programma van 14.00 uur tot 15.30 uur met 1 activiteit (bijvoorbeeld een speurtocht met zelf plukken van fruit of cakejes bakken) voor 6 kinderen = 65 euro. Overige festiviteiten, zoals lunch, sap, siroop, aankleding van de tafel etc. kan door uzelf verzorgd worden op onze locatie. We rekenen op minimaal 1 extra begeleider per 6 kinderen. Per extra kind rekenen we 2,50 euro.

Veelgestelde vragen over de kinderfeestjes:

 • Wat houdt de speurtocht in? We zetten een speurtocht uit met allerlei opdrachtjes (voer de kippen, pluk wat fruit etc.) en ze moeten tijdens de speurtocht allerlei letters zoeken waarmee een woord wordt gevormd. Aan het einde van de speurtocht kunnen de kinderen een ‘schat’ vinden. Vaak krijgen de kinderen al iets mee naar huis na het feestje, dus je kan aan zoiets denken om in deze schatkist te doen. We hebben ouders gehad die een verentooitje erin deden omdat het een indianenfeestje was, een stuiterbal, een snoepzakje of zoiets. Het is uiteraard niet verplicht, maar mocht je dit leuk vinden dan kan je dit op de dag van het feestje meenemen en stoppen wij het in de schatkist.
 • Waar eten de kinderen? Met mooi weer eten de kinderen aan een lange tafel op ons terras. Bij slecht weer aan een lange tafel binnen in de schuur. 
 • Hoe ziet het programma eruit met slecht weer? Onze ervaring is dat kinderen geen last hebben van slecht weer, alleen wij als volwassenen. We hebben pas 1 keer gehad dat het echt heel hard regende en het de hele middag ook bleef regenen. De meisjes wilden toch naar buiten (ze hadden regenjasjes en laarsjes aan) en hebben toen binnen in de schuur geknutseld en spelletjes gespeeld.
 • Kunnen we ook vroeger of later beginnen? Het kinderfeestje is op maat te maken naar jullie wensen. Dit geldt ook voor de begin- en eindtijd.
 • Is het nodig om iets te eten of te drinken mee te nemen? Bij de kinderfeestjes met twee activiteiten zit drinken (sap en siroop) inbegrepen. Sommige ouders nemen ook een zakje chips, ijsjes (we hebben een vriezer) of iets dergelijks me voor tussen de speurtocht en het cakejes bakken of juist wat lekkers voor bij ontvangst. Dit is helemaal aan jullie. Onze ervaring is dat de meeste kinderen het heerlijk vinden om wat fruit te proeven, van het cakebeslag te snoepen en natuurlijk na afloop een cakeje te eten, dat dat ook genoeg is.

Een paar tips die we je kunnen geven na alle kinderfeestjes die we hebben georganiseerd: je kan de kinderen ook bij ons laten afzetten door de ouders en/of laten ophalen! Zet in de uitnodiging dat het programma grotendeels buiten plaatsvindt, dus dat de kinderen daarop gekleed zijn (dus niet te mooie kleren en met slecht weer regenkleding).

 

Voorbeeld: lunch

Voor een lunch voor 15 personen rekenen wij 20 euro per persoon. Mochten het minder eters zijn, dan zal de prijs iets duurder zijn. Je bent dan ongeveer twee uur aan het lunchen. Hieronder vind je een voorbeeldmenu van een van de brunches van vorig jaar. Let wel, het menu wordt steeds samengesteld aan de hand van de beschikbaarheid van onze producten

 • Koolrabi soepje met pesto
 • Hartige plaattaart met venkel, geitenkaas en munt met salade van snijbiet en geroosterde maïskolfjes
 • Brood en Frankenfruit jam en honing
 • Perentaart met vanille
 • Geserveerd met koffie, thee en vers appelsap / appelkweepeersap

 

Voorbeeld: Rondleiding

Laat je verrassen door wat er allemaal bij komt kijken om fruit en groenten te kweken, van bijen tot en met het schoffelen en zaaien. We vertellen hier graag op een enthousiaste en leuke manier over. Lekker in de buitenlucht! En kom je tijdens de oogstperiode? Dan laten we je zeker onderweg wat proeven! Een rondleiding duurt gemiddeld een uur, maar kan ook korter of langer duren, afhankelijk van jullie wensen. We rekenen voor een rondleiding 25 euro per uur (inclusief BTW) . We adviseren de groepsgrootte te beperken tot maximaal 12 personen per groep. We kunnen meerdere groepen tegelijkertijd rondleiden. De rondleiding is ook uit te breiden met koffie/thee/sap bij ontvangst, een lekker eigengemaakt vruchtentaartje, een proeverij met onze eigen producten of zelfs een hele lunch!

 

Voorbeeld: proeverijtje

Hoe smaakt een koolrabi, een kruisbes, een kweepeer of een mispel? Wat voor smaakverschil zit er tussen een Jonagold en een Elstar appel? En hoe smaakt de appelperenstroop gemaakt van alleen maar appels en peren? Proef het tijdens een proeverij. U kunt een simpel proeverijtje doen, bestaande uit 5 rauwe producten. De kosten hiervan zijn 3 euro per persoon (incl BTW). Een proeverijtje waarbij we ook twee klaargemaakte producten laten proeven kost 4,50 per persoon (incl BTW). We organiseren dit vanaf 10 personen.