Zaterdag 25 november was onze jaarlijkse seizoensafsluiting. Daarmee wilden we iedereen bedanken voor het leuke fruit- en groenteseizoen 2017! We kijken terug op een mooi seizoen, waarin we hard hebben gewerkt, maar waarvoor we ook hele enthousiaste reacties terug hebben gekregen op onze oogst. De prijsvraag, hoe oud alle Frankens bij elkaar zijn, is gewonnen door Riet Hamels. Het goede antwoord was 226 jaar. Riet zat hier met 225 het dichtste bij. Zij wint volgend jaar iedere week een gratis kilo groenten of fruit. De kleurwedstrijd is gewonnen door Fleur Claerhoudt (8 jaar). Zij wint een adoptieappelboom. Gefeliciteerd!

Als het hek open staat, kunt u gewoon langskomen voor jams, sappen, appels, aardappels, uien en pompoenen. Maar we zijn er niet iedere dag meer, dus kan het weleens voorkomen dat u voor een gesloten hek staat. Niet voor niets rijden? Stuur ons even een facebookbericht of e-mail of kijk op onze website of daar speciale openingsdagen worden vermeldt. Hieronder vindt u ook het recept voor de tomatensoep, die we geserveerd hebben tijdens de seizoensafsluiting.

Nogmaals bedankt, en graag tot volgend jaar!

Familie Franken

 

Tomatensoep met knolselderij
Benodigdheden voor 4 personen:

  • 1,5 kilo tomaat
  • 0,5 liter water
  • Tijm, foelie, kruidnagel, laurierblad, peperkorrels (en naar eigen keuze een Spaanse peper)
  • Knolselderij +- 1 kilo
  • 2 groentebouillontabletten

Aan de slag

  • Was de tomaat en snijdt deze in stukken
  • Breng de tomaat samen met het water aan de kook
  • Laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken
  • Pureer met de staafmixer. Daarna eventueel zeven (als je de tomatenpitjes eruit wil hebben)
  • Tomaat opnieuw opzetten met de kruiden, specerijen en bouillontabletten. De specerijen moeten na afloop verwijderd worden, dus je kan dit het beste in een kruidenei doen). Zachtjes aan de kook brengen.
  • Knolselderij in blokjes snijden en 15 minuten zachtjes laten koken.

Smakelijk eten!